maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ikää lisää...

Mulla on tänään synttärit. Täytän 31-vuotta. Edelleen musta tuntuu hullulta ajatella, että oon yli kolmekymppinen. Kerroin, koska haluan, että mahdollisimman moni onnittelee. No ei vaiskaan, ei todellakaan! Kerroin, koska haluan pohtia tätä jämerää vuottani maagisen kolmenkympin rajapyykin ylitettyäni. Kolmenkympin rajan lähestyessä mietin, että hyvästi nuoruus ja tervetuloa seesteinen keski-ikä. Keski-ikäiseksi en itseäni tunne, enkä kai todellisuudessakaan sitä ole, mutta koko ajan seesteisemmäksi kyllä. Se ei siis ollutkaan mikään vitsi.

Katselin eilen uusintana Loirinuotiolla ohjelmaa, jossa itse Vesku sanoi valitsevansa nelikymppisenä olon siksi parhaimmaksi. Tiedä sitten. Jaksan uskoa kuitenkin siihen, että parasta aikaa eletään nyt ja tässä. Vaikka sitten seitsenkymppisenä, kuten hän. Tällä hetkellä kuitenkin uskon, että pitkä aika on vielä siihen, kun niin sanottu alamäki alkaa. Vielä jokunen vuosi sitten uskoin, että se alkaisi suurinpiirtein nyt. Se kyllä naurattaa!

31. ikävuosi oli vuosi, jolloin...
 • ...kävin kaksi kertaa yökerhossa. Marraskuussa työpaikan pikkujoulujen yhteydessä ja joulukuussa erään työkaverini kanssa. Siinäkin oli kaksi kertaa liikaa.
 • ...olen tuntenut koko ajan enenevässä määrin itseäni luontoihmiseksi.
 • ...rupesin miettimään lihansyöntiäni ja valintojani sen suhteen.
 • ...tein ulkomaan matkan, jossa en ottanut ainoakaan alkoholiannosta.
 • ...sain jonkinlaisen vastareaktion muutamana aiempana vuotena kokemaani opiskelu-työstressi -kierrettä kohtaan, enkä uponnut siihen suohon enää.
 • ...hyväksyin tämän "vammatilanteeni", enkä juuri ole kokenut pahoinvointia tai negatiivisia ajatuksia sen suhteen. En aina ja sataprosettisesti, mutta noin niinkuin pääpiirteittäin.
 • ...ajattelin, että hyvästä vanhuudesta puuttuu enää farmariauto, suksiboksi ja lapinmökki. Ja hyvä tuuri sen suhteen, etten sairastu työikäisenä esimerkiksi alzheimerin tautiin tai aivoveritulppaan.
 • ...löysin kaksi upeaa harrastusta: hiihdon ja pyöräilyn.
Viime viikolla pyöräilin kesken työpäivän keskussairaalalle kuulemaan, mikä olisi suunnitelma tämän jalkani kanssa. Sateessa. Harmi vaan, että itse potilaalle oli jäänyt ilmoittamatta ajan siirtyminen reilulla kuukaudella. Ei harmittanut. paitsi sade ja puoli tuntia hukkaan mennyttä työaikaa.

Viikonloppuna käytiin patikoimassa Muuratsalossa. Oli taas niin kovin upeita paikkoja, jotka ansaitsevat ihan oman kirjoituksensa. Esimakua kuitenkin tämän kuvan muodossa.Viikon liikunnat:

ma: ---
ti: pyöräily 1h35min.
ke: juoksu 20min. + jumppa 30min.
to: "streetworkout" 40min.
pe: sauvailu 1h20min.
la: pyöräily 1h20min. (+patikointia tunti jos toinenkin)
su: ---
yht: 5h45min.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti :). Hei kirjoitin just paikasta, jota suosittelen vieläkin enemmän retkikohteeksi, jos tänne päin tulet. Tai ehkä suosittelen, oon huono tekeen valintoja.. :D.

   Poista
 2. Hyvää synttäriä tätäkin kautta! Vähän myöhässä tosin. :) Oot käynyt kaksi kertaa enemmän baarissa kuin mä. :D Oon niin vanhus. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo se on tätä riehakasta opiskelijaelämää ollut tässä... :D

   Poista
 3. Hei vähän myöhästyneet onnittelut vielä täältäkin! :) Mielenkiintoinen tuo vuoden yhteenvetosi! Mulla tulee tehtyä niitä erityisesti vuoden vaihteessa, mutta sulla on synttärit näin sopivasti keskellä vuotta, niin mikä jottei :) Vaikuttaa, että sulla on ollut kuitenkin aika hyvä kasvun ja tekemisen vuosi! Ps.mahtavia paikkoja tuossa uusimmassa postauksessasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mäkin yleensä teen vuoden vaihteessa noita yhteenvetoja. Tää vuosi oli vaan sellainen, että teki mieli tehdä.. Toisaalta, oon varsinainen yhteenvetojen ja listojen suurkuluttaja ja voisin väsätä niitä vaikka ja missä välissä :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3