perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kuudetta vuotta bloggausta

Niin se vaan taas meni ohi. Nimittäin mun blogin viisvuotissynttärit. Suunnilleen joka ikinen vuosi oon suunnuitellut bloggaavani kyseisenä päivänä ja joka ikinen vuosi se menee yhtä hiipien ohi. No, jos omatkin synttäripäivät menee välillä ohi, niin voiko muut odottaa? 29. maaliskuuta bloggasin ekan kerran ja se kirjoitus löytyy tästä, klik. Alkujaanhan mulla oli suunnitelmana blogata matkasta Vaarojen maratonille ja lopettaa blogi tuohon. Jn kanssa kyseiseen tapahtumaan oltiin matkaamassa ja kieltämättä oltiin molemmat aika täpinöissään asiasta. Johonkin tuota intoa oli purettava ja niinpä kanavaksi valikoitu bloggaaminen, koska kirjoittamisesta olen pitänyt aina. Blogi jäi kuitenkin elämään ja hyvä niin.



Aluksi blogi oli pelkkä juoksublogi. Sitten urheilu- / elämäntapablogi ja nyt ehkä kategorisoisin tämän life style -blogiksi, koska mukana on paljon muutakin. Viime aikoina oon myös antanut itsestäni yllättävänkin paljon tänne blogiin. Toki on paljon asioita ja elämää, mikä ei täällä näy ja niin kuuluukin olla. Vauvan myötä oon taas ties kuinka monennessa writers blockissa ja myös se varmasti tällä hetkellä täällä näkyy. Muutoinkin kirjoittamista tulisi hieman opetella uudestaan. Nimittäin ennen mulla kävi hyvin usein niin, että mikäli joku aloitettu postaus jäi kesken, saattoi se hyvin herkästi jäädäkin keskeneräiseksi, Sinne luonnoksiin pyörimään. Kesken kirjoituksenpidin kyllä tuumailutaukoja, mutta hyvin lyhyitä. Tässä uudessa elämässä ne tuumailutauot saattaa venyä päivän parin pituisiksi ja hyvin harvoin ne on myöskään itsestä lähtöisin, heh. Luulen kuitenkin, että kyllä tämä bloggailu tästä taas lähtee, kuten aina ennenkin.

No sitten tämä paljon puhuttava aihe, tuonko vauvaa sosiaaliseen mediaan? Instagramissa olen joitain hänen kuviaan julkaissut, facessa yhden ja blogissa samaten joitain. Näin tulee varmasti myös tulevaisuudessa olemaan. Meitä löytyy monia ääripäästä toiseen. Heitä, jotka julkaisevat todella paljon ja heitä, jotka eivät julkaise mitään. Sitten löytyy kuvia sensuroivia, mutta kovin henkilökohtaisia asioita kirjoittavia ja toisin päin, paljon kuvia ja  vähän mitään henkilökohtaista sisältöä. Jokainen toimikoon parhaaksi katsomallaan tavalla. Itse asetun varmaan jonnekin välimaastoon. Punnitsen kuitenkin jokaisen kuvan ja jokaisen tekstin tarkkaan. Etenkin vauvakuvien muuttuessa kokoajan tunnistettavammaksi, on asiaa harkittava aina enemmän. Myös kuvakulmilla voi asiaan paljon vaikuttaa. Elämä on nyt aika radikaalisti muuttunut. Aamukahvit juodaankin olkkarin lattialla mummun 33 vuotta sitten tekemällä viltillä ja lehteä harvoin keretään kannesta kanteen lukea. Ainakaan arkiaamuisin. Ja mun mielestä se saa näkyä myös täällä.

Tässä reilu kolmeviikkoinen on nyt jo reilu viisiviikkoinen

Bloggaaminen siis jatkukoon jo kuudetta vuotta. Iso osa tätä bloggaamista on myös te, eli lukijat. Toivottavasti jaksatte pysyä mutkissa mukana ja aina välillä jättää myös puumerkkiä käynnistänne. Oma blogikommentoiti on, ikävä kyllä, jäänyt viime aikoina minimiin. Yhä useammin blogit tulee kurkittua puhelimella ja jostain syystä olen todella laiska kirjoittamaan sillä. Tämä voisi olla oma kehittymisen paikka. Lisäksi tuntuu, että blogimaailma on toisinaan niin kovin hektinen. Jos päivittäin ilmestyy uusia postauksia, ei kommenttia viikon takaiseen kirjoitukseen tule jätettyä. Päivittäin päivittyvät blogit ei toki harmi homma ollenkaan ja jossain toisessa elämäntilanteessa (jalka kipsissä yksin kotona noin niinkun esim) monen blogin olisi suonut päivittyvän tiheämminkin.

Nytpä haastankin teidät lukijat kertomaan pari sanaa itsestänne. Kuinka tänne päädyit ja ootko pitkään ollut matkassa mukana? Millaisia blogeja itse luet? ootko kova kommentoimaan? Miksi ja miksi et? Kiva olis myös, jos mainostaisit mahdollista omaa blogiasi. Tai ilmianna vaikka lempi blogisi. itseä kiinnostaa tällä hetkellä juuri synnyttäneiden liikunta-aktiivien blogit ja lappiaiheiset blogit, myös niitä saa mainostaa.

6 kommenttia:

  1. Itse luen eniten reissu- ja vanhemmuusblogeja. Tänne löysin blogit.fi:stä jo jokin aikaa sitten :)

    Tässä linkki minun blogiin: https://faijahommia.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hyvä blogi sulla ja miehen näkökulma todellakin tervetullut tähän blogimaailmaan :).

      Poista
  2. Eksyin tänne ihan vasta äsken blogit.fi -sivun kautta. Tykkään lueskella kaikenlaisia blogeja ihan perheblogeista fitnessblogeihin, vaikka blogin aihepiiri ei koskettaisikaan omaa elämää. Esimerkiksi vauva- ja perhejuttuja luen tosi mielelläni, vaikka itsellä ei lapsia olekaan :)

    Pyrin olemaan aktiivinen kommentoija, mutta kiireessä se kommentointi helposti jää.

    Oma blogi on vasta kuukauden ikäinen lifestyle- ja valokuvausblogi, http://www.lalalilja.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska, että luet niin laajalla skaalalla blogeja. Tekis varmaan itellekin hyvää. Aion tutustua myös un blogiin :).

      Poista
  3. Eräs lukija täällä moi. ;) Kuusi vuotta on muuten aika pitkä aika. Joskus samoihin aikoihin taisin perustaa oman koirablogin. Tuli tässä mieleen, ettei mulla ole mitään käsitystä, miten ja milloin tänne eksyin. Varmaan joskus vuoden 2012 tai 2013 aikoihin juoksublogeissa surffaillessani. Joka tapauksessa hyvä, että eksyin! :)

    Mun mielestä ihmiset sais noin yleisesti ottaen kommentoida enemmän. Koska kommentit on kivoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Munkin mielestä kommentit on kivoja niin omassa kuin muidenkin blogeissa! Joskus hyvä keskustelu kommenteissa antaa jopa enemmän ajattelun aihetta, kun ite kirjoitus :).

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3