perjantai 16. syyskuuta 2016

Oi, syksy!...yksi mun neljästä lempivuodenajasta! En oikeastaan enää tiedä osaisinko valita kesää mun lempparivuodenajaksi, kuten ennen oon osannut. Neljän vuodenajan rikkaus aukenee mulle vuosi vuodelta enemmän. Ehkä sitä on ihan oikeasti oppinut nauttimaan jokaisen vuodenajan parhaista puolista ja niistä fiiliksistä sekä ominaispiirteistä, mitä kyseinen vuodenaika tuo tullessaan. En mäkään kaamoksesta nauti (totta puhuen luulen sen vaikuttavan minuun keskimääräistä enemmän), mutta miksi tuhlata elämää vellomalla siinä ja elämällä sitten kun (tulee taas kesä) -moodissa?Syksyn parhaita puolia ja niitä nautittavia ominaispiirteitä on...

 • No tietysti ruska! Kaunista, kaunista, tarviiko enempää kertoa?
 • Näin alkusyksyn kuulaina päivinä on myös ehdottomasti parhaat lenkkkelit. Helpoimmat.
 • Erittäin hyvä fiilis ruuanlaitossa! Kaupat pursuaa satokausituotteita, joista tekee mieli kokkailla jos jonkinmoisia kokeiluja, nam!
 • Syksyssä on ehkä eniten sitä "uuden aloittamisen" tuntua. Arki alkaa lomien jälkeen pyöriä ja se maistuu ihan oikeasti tosi hyvälle.
 • Uuden aloittamisen tuntu saattaa näkyä myös inspiraationa aloittaa vaikkapa uutta harrastusta.
 • Itsellä yksi juttu, joka on palannut kuvioihin, on uimahalli ja uimahallin jumppa kerran viikossa. On ollut ihan oikeasti tosi kivaa!
 • Syksyssä on sellaista seesteistä rauhan tuntua. Kevään ja kesän sykkimisen jälkeen tuntuu kivalta käpertyä kotiin ja vähän itseensäkin.Eilen käytiin Jarpan kanssa Nyrölän luontopolulla, josta postauksen kuvatkin on otettu. Aika mukava paikka, johon täytyy mennä vielä syksyn aikana siskon muksujen kanssa. Vetolossissa ehkä ihmettelemistä muksuille, kun aikuistakin hymyilytti. Seikkailujen saari oli niin sympaattinen ja kaunis keli oli saanut muitakin ihmisiä liikkeelle. Vitosen verran patikointia kauniissa syysillassa. Itse luontopolkuhan ei ole niin pitkä, vaan me heitettiin vähän ylimääräistä lenkkiä eksymisen (luontopolulla! Jarpan kanssa!) vuoksi. opasteissa nyt ei varsinaisesti ollut mitään vikaa, mutta aivot oli tällä kertaa jossain muualla.

Mitäpä sun syksyyn kuuluu? Nyt ja yleensä? Onko kivaa kun on syksy vai harmittaako kesän valuminen pois? Onko sulla jotain erityisiä syysjuttuja, mitä teet?4 kommenttia:

 1. Mä olen vasta viime vuosina alkanut tykkäämään syksystä. Syksy tuntuu jopa paremmalta nyt kun kesä. Syksyllä on niin kaunista ja jotenkin nautin niistä arjen rutiineista, joita syksy tuo mukanaan.. Okei, ajattelen näin ehkä vaan nyt kun on ollut niin hyvät säät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmäkään oo kovin montaa vuotta näin ajatellut. Itellä hiihdon löytyminen harrastukseksi oli yks juttu, miks tykästyin enemmän neljään vuoden aikaan :).

   Poista
 2. Oletpas kattavasti listannut syksyn hyviä asioita! Tuntuu, että juuri nyt syksy on parhaimmillaan. Minusta kaikissa vuodenajoissa on jotain hyvää, mutta vähiten pidän siitä ajasta, kun on pimeää ja kylmää ja vetistä mutta ei vielä lunta. Varsinainen kaamosaika.
  Millainen tuo Nyrölän polku on kulkea pienemmän lapsen kanssa? Voiko siellä mennä rattaiden kanssa, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä nyt kaunis, tänä vuonna on erityisen kaunis ruskakin! Tosi pienen kanssa se koko lenkki saattaa olla haastava (aika iso nousu), mutta parkkipaikalta saareen on 1,2 km matka ja se oli kyllä helppo liikkua. Aika pitkään pitkospuita, että ei välttämättä rattailla (vai voiko niitä mennä rattailla? :D). Anyway, luulen että aika pikkuinenkin jaksaa kävellä, on helppo ja hauska muutenkin :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3