torstai 9. kesäkuuta 2016

Punttitreenit kesämoodissa

Vaikka kesä ei ole vielä edes kunnolla alkanut, on mun punttailut siirtynyt jo aika huolella kesämoodiin. En jaksa noudattaa minkäänlaista ohjelmaa, kunhan punttailen siten, miten milloinkin tuntuu. Monnarikin menee, tai on itseasiassa jo mennyt, viikonlopuiksi kiinni, joten sekin vähän aiheuttaa harmaita hiuksia. Sairaalalla on onneksi sali, minne pääsee milloin vaan.

Kerroinko muuten, että ammattikorkealaisille ei monitoimitalon hintauudistus tuonut mitään uutta ja niinpä olen voinut kaikessa rauhassa siirtää uuden salin etsinnän hamaan tulevaisuuteen. Tuo tulevaisuus tulee sitten ehkä olemaan joskus syksyllä, parhaassa tapauksessa loppuvuonna. Kiintymyssuhde saliin on aika kovaa luokkaa, mutta eiköhän se ole kuitenkin jossain vaiheessa etsittävä kukkarolle edullisempi paikka kolistella niitä puntteja. Ehkä. Hintauudistuksen myötä sali muuttui huomattavasti aiempaa hiljaisemmaksi etenkin ilta-aikaan. Se on tietty omia treenejä ajatellen ihan positiivinen juttu, yksikseen nyt ei edelleenkään tarvi treenailla. Siitä huolimatta oon vähän pahoillani yliopistolaisten puolesta, vaikkakaan musta pari euroa kerralta ei oo kovin paha maksu ainakaan, jos ei joka päivä salilla hyppää. Kesä tekee salista todennäköisesti vieläkin vähän hiljaisemman, jos nyt et vaikkapa Jyppiläiset satu porukalla samaan aikaan treenaamaan.

Olen jo jokusen viikon käynyt puntilla kerta per viikko aiemman kolmen, jopa neljän sijasta. Mielelläni kävisin enemmänkin, mutta pyöräilyt, juoksut, suunnistuskoulut ja mitä näitä nyt on, ovat vieneet aika lailla aikaa. Oon ajatellut, että kerta viikkoon tulee olemaan minimi ja sillä saanen voimatasot pysymään edes jollain tasolla. Etenkin, jos ja kun ohessa tulee tehtyä keskivartaloa kotona ja todennäköisesti hyväksikäytettyä myös niin sanotut ulkoliikuntasalit. Street workouttia siis, niinkun treenislangilla puhutaan.

Aiemmin kirjoitin, että punttaan sitä mitä hyvältä tuntuu. Salikertoja kun on harvemmin, tekee myös mieli tehdä isoja liikkeitä. Viime aikoina se on ollut penkkipunnerrus, pystypunnerrus, kulmasoutu, maastaveto ja jonkinlaisia kyykkäilyjä, ehkä dippejä. Niin ja leuanveto. Etenkin leuanveto, mahdollisesti jopa erilaisin ottein, jos oikein reippaalle päälle satun. Salihirviö minussa pääsee irti heti, jos leuanvetotulos tipahtaa alle kymmenen. Eipä hetkeen ole mennyt ylikään, muttei kertaakaan myös alle. Niin kauan kun tuon kymmenen leukaa saa väännettyä vähän huonommallakin fiiliksellä, niin kauan riittäköön tuo kerta viikkoon minimi, heh!

Aiemmasta saattaa saada käsityksen, että punttailu olisi jotain pakkopullaa. Ei suinkaan. Mä nimittäin ihan oikeasti tykkään käydä salilla. Toisaalta oon myös sisäistänyt sen, että hyvästä lihaskunnosta ei ole mitään muuta kuin hyötyä. Haluan olla edes vähän vahva ja mukava bonus olisi, jos vielä edes vähän näyttäisi vähän vahvalta. Kymppi leukoja on ihan yhtä tärkeää, kuin kymppi tunnissa!

Onko teidän punttitreenit siirtynyt kesämoodiin vai mennäänkö samalla intensiteetillä kuin talviaikaankin?


9 kommenttia:

 1. Puutun epäolennaisuuksiin, mutta erotellaanko salillasi eri oppilaitosten opiskelijat eri hintaluokkiin? En ole moiseen törmännyt aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä että puutuit, koska tuosta saattaa tosiaan saada käsityksen, että sali erottelee :D. Ei siis niin. AMK:n ja yliopiston liikunnat = korkeakoululiikunta, johon saapi ostaa tarran, jolla saa kaikkia liikuntaetuja. Yliopistoliikunnalla on sitten vielä omia juttujaan (ts. parempia etuja), jotka he opiskelijoilleen sponssaavat ja monnarin sali oli yks niistä. Vuoden alusta he eivät enää päässeet sopimukseen ja niinpä tuli yks ja ainoa sopimus tuon korkeakoululiikunnan kanssa. Varsinainen opiskelijahinta taitaa (ehkä?) olla vielä isompi, ilman siis tuota korkeakoululiikunnan tarraa/jäsenmaksua, mikä nyt onkaan :).

   Poista
  2. Ok. Kiinnosti vaan. Nythän olen itse amk-opiskelija, tätä ennen 6 vuotta yo-opiskelija. Mulla on ollut tottuminen siihen, että amk:lla ei ole yths-tyyppistä ratkaisua. Huono huono.

   Poista
 2. "Kymppi leukoja on ihan yhtä tärkeää, kuin kymppi tunnissa!" Voi moro sentään.. kymppi menee kyllä helposti tunnissa, mutta että leukoja.. Puuh, pitäiskö sitä joskus ottaa ittensä niskasta ja kiinni ja asettaa itelleni tollainen haaste, joka on paljon pahempi kuin ultramaraton. :/ Mutta hurja mimmi oot, ja hienoa että oot päässyt myös juoksentelemaan! Telakalta takaisin remmiin. :) Hyvää kesää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no joo on kymppi tunnissa kieltämättä itellekin iisimpi juttu :D. Jopa näiden vuosien jälkeen :D. Mä luulen, että leuanvedossa paljon on myös kyse tekniikasta. Varmana moni mua paaaaljon vahvempi ei saa niin montaa leukaa ja ehkä joku "heikompi" kyykyttää meitsiä ihan huolella :). Kiva on kieltämättä ollut vähän juoksennella piiiitkästä aikaa! Hyvää kesää ja keveitä kilsoja myös sulle!

   Poista
 3. Mulla sali tuppaa kans hiipumaan kesää kohden, kun maastoon pääsee rälläämään tossuilla, pyörällä, kajakilla, milloin milläkin :) Tänä keväänä on ollut toisin. Ensin ilmoittauduttiin yhteen multisport-tapahtumaan kilpasarjaan ja tajuttiin, että edessä voi olla aika pitkä coasteering-osuus (eli siis uimista/käsimelomista uimapatjan kanssa). Silloin iski paniikki omista yläkropan voimatasoista, joten sali on kutsunut innolla :D Siihen päälle sitten vielä se, että viikko sitten uskaltauduin kokeilemaan pitkästä aikaa leuanvetoa (apuna toki kuntosalin paksuin kuminauha) ja pystyin tekeen ihan hyvät sarjat. Vuosi sitten kokeilin kahdella paksuimmalla kuminauhalla ja silti roikuin vain tangosta kuin jokin perunasäkki. Kehitys siis kehittyy, ja siitä sai ihan mielettömän motivaatiobuustin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmana siisti tapahtuma teillä tulossa :). Joo, se on kumma miten sellainen antaa motivaatioo.. Nyt vaan negatiivisia leukoja kehii, niin kohta menee sarjaa ilman kumpparia :).

   Poista
 4. Juu, täällä yksi leuka, hyvänä päivänä kaksi ja puol. ;) En tiedä mikä siinä mättää, olen yrittänyt kehittyä siinä todella. Kaikki muut voimaliikkeet ovet kyllä edenneet, mutta leuanveto?? Taitaa olla nimenomaan tekniikassa vikaa, vaikka kaikkea olen kokeillut, äh. Olisi niin siistiä sanoa vetävänsä viisi (passeli tavote mulle) tiukkaa leukaa. Ihan sama, kuinka paljon pystypunnerran tai penkistä nousee, haluan kehittyä leuanvedossa ja juuri siinä en sitten kehity. :D Vinkkejä, pliis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööö. Mitähän mä sanoisin vinkiksi.. Leukoja aina vaan ja joka paikassa, missä jonkun tangon näkee. Ja yks vinkki on panostaa selkälihasten aktivointiin. Ite sain leuanvedon uusiin sfääreihin, kun harjoittelin aktivoimaan selkälihaksia roikkumalla tangossa ja tekemällä pintä nykimistä lapojen seudun lihaksilla (ilman, että kyynärpäät koukistuu lainkaan).. En tiä, ymmärsitkö yhtään :D. Itellä on aika nopee se "alaosa" liikkeestä (ts. aloitan tosi nopeesti sen vedon takaisin ylös) ja luulen, että ihan virallisissa kisoissa saattais hylättyä joistain vedoista paukkua.. :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3