torstai 19. huhtikuuta 2012

Räntä lentää!

Räntä lentää ja räkä poskella on liikuttu. Näitä mun viimeisessä tekstissä hehkuttamia vapaapäiviä on sääukko muistanut ihmispään kokoisilla räntäräiskäleillä, joita se on paiskonut taivaalta alas koko tiistain ja keskiviikon. Tiistaina kävin kiukkupäissäni kiskomassa kuudentoista kilometrin mittaisen lenkin aikalailla reippaalla tahdilla. Eikä vähiten siksi, että saatiin miehenkin kanssa lihava riita aikaiseksi kyseisenä aamuna. Nice. Kengät oli märät suurinpiirtein ennen kuin pihasta pääsi tielle. Typeryyksissäni ajattelin, että maantiellä ei olisi sitä kuraista loskaa niin paljoa, mutta väärässä olin. Jo kolmen kilometrin kohdalla olin muutamasta autosta saanut paskat päälle varmaan vyötäröön asti ja kaikki se kura olis silleen mukavasti kertynyt teiden varsille. No se kasvattaa luonnetta. Kotiovesta sisään päästessä tuntui, kuin maaliviivan olisi ylittänyt.

"Ai jai jai, räntä lentää..."

Ehkä ensimmäistä kertaa on tullut mieleen, että oliskohan mukava omistaa goretex-kengät. No, miehen kanssa saatiin laiha sopu aikaiseksi. Tosin lihavan riidan ja laihan sovun välillä on aina kontrasti, joskus vähän turhankin kauan. Keskiviikkona kävin vähän kevyemmällä kahdeksan kilometrin lenkillä, joka kulki oikeastaan aika kivasti olosuhteista huolimatta. Ehkä Rammsteinin kokoelma antoi hieman vauhtia askeleeseen.  Kiukkupäissään juokseminen helpottaa kyllä sitä kiukkua, mutta harvoin se kevyeltä menolta tuntuu. Kovaa kykenee kyllä juoksemaan, mutta jos mieli on raskas on usein askelkin raskas. Kävi se sitten kuinka tiheään tahansa. Tänään olisi tarkoitus pitää huilipäivää, käydä äitiyslomaa viettävän työkaverin luona kahvittelemassa ja seurata illalla Jypin kiekkoa. Siinä finaalisarjassahan on nyt voitot Pelicansia vastaan 1-1 ja kaupungissa on päällä mukava kiekkohuuma. Aurinkokin on vähän näyttänyt itseään ja toivottavasti myös lihavan riidan ja laihan sovun välinen kontrasti alkaa hiipua!

"...Kuinka räntä voi lentääkkään!"

Kuvatekstit on Freud Marx Engels & Jungin kappaleesta Danny-show. Jostain kumman syystä se on tullut mieleen katsoessa ikkunasta ulos! Onneksi on sentään vasta huhtikuu, että kesäkuuhun on vielä toivoa muusta..

Ai jai jai räntä lentää
Ja tyhjänä tuoppi on
En tiedä mitään muuta niin masentavaa
Kuin Danny-Show tiellä Kuopion

Bussi lähti suuntanaan pohjoinen
Jostain torilta Mikkelin
Mukanaan sää räntäsateen sohjoinen
Sekä kitaristi vikkelin

Ja sitä räntää satoi viikon päivät
Se kesäkuu oli semmonen
Ja meiltä tienposkeen jäivät
Ne taustakankaat ja savukone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3