maanantai 17. syyskuuta 2012

Energiaa Energiaa..

Tänään tämä tyttö kävi täydentämässä energiavarastojaan Budged Sportin hyllystä ja pohti vähän Vaarojen Maratonin energiahuoltoa. Tapahtuma itsessäänhän tarjoaa ne kaikki kaksi vesipistettä, että suunniteltavaa on! Oon sen verran tutkiskellut Vaarojen Maratoniin liittyviä keskusteluja, tuloslistoja yms., että arviolta sen 1,5-3 tuntia voi katumaratonin tulokseen verrattuna laittaa lisää aikaa eteen (jos jollakulla on toisenlaista tietoa tai varsinkin kokemusta, niin jakakaa se mielellään kanssani :)). Tämä sitten riippunee erinäisistä tekijöistä, joista itse pidän tärkeimpänä takana olevia treenejä (ts. riittävästi pitkiä ja kokemusta haastavasta maastosta) sekä "taktiikkaa" itse juoksun aikana (ts. hapotatko itsesi heti ensimmäiseen tai toiseen nousuun). Ja miten tämä energiaan liittyy? No siten, että kai tässä nyt vähän pitää sitten miettiä monelleko tunnille tuota roinaa otat mukaasi..Juomareppunahan mulla on Camelbak Octane XCT jonka vesisäiliö vetää sen reilu kolme litraa. Reppu on testattu monilla pitkiksillä ja hyväksi havaittu. Vielä on vähän harkinnassa tuleeko tuo vesisäiliö olemaan täynnä lähtöviivalla ja tankkaus sitten tarpeen mukaan vesipisteellä vai laskeskelenko paljonko tuota vettä kannattaa reppuun ladata ennen vesipistettä ja paljonko sitten pitää täyttää jne. McMillanin mukaan puolimaratonin loppuaikani ennustaisi minulle 3.35.xx loppuaikaa maratonille (joskin vuoden takaisiin laskelmiin sai sitten lyödä vähän reilu kymmnen minuuttia lisää todelliseen maran loppuaikaan, aina ei ole oikeassa McMillankaan! Ja tuskimpa olisi tuonkaan ennusteen kanssa, se nyt vaan jää selvittämättä tänä vuonna.). Jokatapauksessa uskon kyllä olevani alle neljän tunnin kunnossa nyt. (no joo, joo. Niin uskoin viime vuonnakin.. Huomaatteko, että mua edelleen sillen sopivasti kaivaa se neljä minuuttia :D). Vielä toistaiseksi tulevasta maastosta tietämättömänä voi myös kuvitella treenanneeni sitä maastojuoksua. Toivottavasti myös pitkiksiä on riittävästi tullut juostua.Aion kuitenkin pelata varman päälle (vai voiko mistään olla varma, jos kyseessä on Vaarojen Maraton?) tuon energian suhteen ja suunnitelmissa on ottaa geeliä mukaan seitsemälle tunnille ja oppikirjan mukaan kolme annosta per tunti. Ensi perjantaina juostavalla viimeisellä pitkiksellä on tarkoitus ihan tosissaan harjoitella tuotakin asiaa; alusta asti siis parinkymmenen minsan välein tollanen ällöttävä geeli naamariin ja sitä rataa. Lisäksi suunnitelmissa on ottaa völjyyn joku energiapatukka/snickers tms., vähän glukoosipastilleja sekä merisuolaa/suolatabletteja. Maratonia edeltävän tankkauksen aion varmasti suorittaa samaan tyyliin kuin aiemminkin. Siitä ehkä sitten lisää, kun aika on.

2 kommenttia:

 1. Vaikka nuo geelit sattuiskin olemaan jonkun herkkua (ei varmasti ole kenenkään, vai onko? ihan kuin muistelisin jonkun sanoneen, että sen mies tykkää niistä? outo), niin ei sitä millään meinaa muistaa 20 minsan välein "nauttia".

  PS: Sain siirrettyä oman reissuni ensi vuoteen eli jännäilen täällä kotikatsomoissa teidän muiden urheiden puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa, et sait siirrettyä sen :). Joo, se on kyllä aika tiuha tahti.. Oon tähänastisilla pitkiksillä testaillut vähän siten, että tunnin puolentoista jälkeen n. puolen tunnin välein vähän geeliä naamaan. Nyt kun miettii, niin ois kyllä voinut vähän aktiivisemmin noita geelejä testailla.. Eipä mulla kyllä koskaan oo vatsaongelmia ollut tai mitään. Kai sitä aina tulee kaikkia pikkujuttuja mieleen viime metreillä.. :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3