sunnuntai 18. elokuuta 2013

Moskovan Topit By Wannabe Juoksija


Jälleen kerran tuli tiivisti seurattua yleisurheilun MM-kisoja. Niinsanottua ruutuaikaa on siis kuluneella viikolla ollut enemmän kun varmaan yhdelläkään muulla viikolla vuodessa. Tuo yleisurheilu on kyllä mun seuraamista urheiluista ehkä ihan ykkösjuttu. Ja onkin.
  • Naisten maraton ja Valeria Straneon uskomattoman hieno alku- ja matkavauhti kuumassa Moskovassa. Kärkipaikka pysyi kun pysyikin aina 40km:n saakka, jolloin Kenian Edna Kiplagat löi ratkaisevasti pökköä pesään ja saavutti maaliviivan 14 sekuntia ennen Italijatarta. Straneon suoritus oli huikea ja teki kisan seuraamisesta jännää, mutta hattua täytyy nostaa myös mestaruutensa tuplanneelle Kiplagatille, joka aloitti rauhallisesti ja oli alussa 30s. kärkiryhmää jäljessä. Molemmilla sankareilla siis täysin oma juoksunsa ja kisa pysyi mielenkiintoisena aina loppuun saakka.
  • Miesten ratakymppi tarjosi toisintoa kahden vuoden takaa, kun Mo Farah ja Ibrahim Jeilan kävivät hurjaa kirikamppailua voitosta, tällä kertaa Farahin eduksi. Loppua kohti kiihtyvä juoksu ja viimeinen kilometri painettiinkin aikaan 2.26.23 ja 25. ratakierroksen aika oli huikea 54.49. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että tuo Farahin viimeinen ratakierros kulki kutakuinkin samaan aikaan, millä irtosi tänä vuonna naisten suomenmestaruus 400 metrin sileällä. Myöhemmin viikolla Farah tuplaa mestaruutensa myös viidellä tonnilla.
  • Naisten 400m finaali olikin sitten jännitystä täynnä. Britanian Christine Ohuruogu voitti hurjalla nousujohteisella koko sileällä Botswanan Amantle Montshon. Montsho olisi heittäytymisen turvin saanut pidettyä kärkisijansa, mutta jostain syystä Botswanalainen ylitti maaliviivan suorin vartaloin Ohuruogon heittäytyessä hurjasti. Maaliviiva ylittyi tasan samassa ajassa, mutta maalikameran kuvista voittajaksi vahvistettiin Ohuruogu tuhannesosan turvin.
  • Seiväshypyn "vanha kettu" Jelena Isinbajeva tarjoili herkkua (aikalailla surkeasti esiintyneelle) kotiyleisölleen voittamalla naisten seiväskisan ja yrittämällä uutta maailmanennätystä voittonsa kruunuksi. Kisa oli jännittävä ja suoritus viime vuosia silmällä pitäen totalinen venyminen.
  • Jamaika dominoi odotetusti pikajuoksuja ja onhan se ihan käsittämätöntä, että viiden maailman nopeimman miehen joukossa on neljä Jamaikalaista. Parhaita fiiliksiä pikajuoksun osalta minussa kuitenkin herätti kotimaan juoksijattaret, Hanna-Maari Latvala ja Nooralotta Neziri. Uskomattoman hienoa oli seurata heidän kummankin edesottamuksia ja molemmat kun olivat Euroopan tasolla kymmenen parhaan joukossa, niin ei voi kun mielenkiinnolla odottaa mitä seuraava vuosi ja EM-kisat tuovat tullessaan.
  • Tero Pitkämäen keihäshopea. Siitä ei liene sen kummempia tarvitse kirjoittaa. Tämä video kertokoon:

6 kommenttia:

  1. Tuo Valeria Straneon juoksu oli mulle näiden kisojen kohokohta. Italiafanina olen seurannut hänen tuloksiaan jo paljon ennen kisoja. Harmitti siinä kisan aikana, kun alkuun Ylen asiantuntijat koko ajan odotti, että kohta Straneo katkeaa. Ei katkennut ja yksi kerrallaan porukkaa tippu kyydistä. Vain yksi pysyi mukana ja jätti Valerian lopussa kakkoseksi. Mutta tuon kisan ylivoimainen kuningatar oli Valeria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Hieno tarina hänellä taustalla kaikenkaikkiaankin :).

      Poista
  2. Hitsit, mä missasin naisten maratonin reissun vuoksi... se on kyl ehdottomasti hienoa katottavaa aina, ja onneksi näin miesten vastaavaan :) Mutta hienot kisat mun mielestäni! Mo Farah oli mulle kisojen suosikki taas, ja tottakai aina niin valloittava Fraser-Pryce ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja nyt maanantai-aamupvänä on vähän sellanen olo, että mitäääh tässä nyt, kun ei tuu kisoja :D. Varsinki kun sataa :).

      Poista
  3. Toi Teron treenivideo on ihan huikea!

    Olin lauantaina juhlissa enkä nähnyt miesten maratonia, katoitko sen? Ilmeisen yksipuolinen afrikkalaisnäytös.

    Eiliseltä jäi vielä mieleen jenkkien puppelointi jälleen kerran pikaviesteissä, eikö ne koskaan opi? Montakohan kertaa ovat pudottaneet kapulan tai muuten mokanneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, katoin mä. Jostain syystä se ei vaan niin jänne ollut. Mieleen kyllä jäi millä tyylillä MM-voittaja karisti tilastokärjen peesistään. Ei riittänyt kevyt vauhdinlisäys vaan piti ihan mutkitella. vähän jäi arvoitukseksi, että mistä syystä näin. Tulos oli kuitenkin toivottu.

      Joo, tuo pikaviesti on kyllä kylmäpäistä hommaa :).

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3