maanantai 28. syyskuuta 2015

Johan se on kohta joulu!

Voi että kuinka vihaankaan kaikkia mahdollisia laitteita silloin kun a) niissä on joku ongelma tai b) niitä pitäisi opetella käyttämään. Viimeisin murheenkryyni on sykemittari, joka ruvennut näyttämään ihan omituisia lukemia. Edelliseen kertaan auttoi patterinvaihto ja remmin kiristäminen pielavetisin keinoin. Nyt kummassakaan edellämainituista ei pitäisi olla vikaa, niin enpä todellakaan tiedä, mitä tehdä. Toisinaan lukemat on ihan oikeita, mutta taas joskus syke saattaa olla vaatimattomasti päälle 200. Loppuvenyttelyssä. Eli kyse ei ole lenkin alussa olevasta "sykepiikistä", joka onkin askelfrekvenssi. Vähän mietityttää myös se, onko vika vyössä vai kellossa. Toisaalta sykevyöhön investointi on sen 50€ ja Garminin sykemittari, tällainen, on aika usein Gigantissa tarjoushintaan 99€.

Tämä taas on se oikutteleva!
Kun nyt kerta lähdettiin linjalle, jossa funtsitaan mahdollisia hankintoja, niin mennäämpä sitten sinne ja huolella. Jouluunkin on aikaa enää vaatimattomat kolme kuukautta. Että ihan vaan siinä toivossa tätä kirjoittelen, jos vaikka joulupukilla sattuisi olemaan paremmin katetta tilillään, niin sykemittarin lisäksi muitakin tavaroita voi laittaa tänne meille päin tulemaan. Sukset perinteiseen hiihtoon. Mähän hurahdin hiihtoon ihan huolella viime talvena ja nyt haluankin luistelusuksien kaveriksi sukset myös pertsan hiihtoon. Mielellään sellaiset, jotka toimii hyvin paskalla kelillä. Elikkä sillon, kun keli on huono luisteluhiihtoon, voisin hiihdellä sitä pertsaa. Toinen toive olisi voiteluvapaus, elikkä pitopohjasukset, kiitos. Pitopohjasuksia on tietääkseni ainakin zerosuksea ja nanogripsuksea. Justiinsa noita zeroja oon harkinnut, koska pari hiihtäjän näköistä vanhempaa herraa niitä mulle viime talvena suositteli.

Ja nämä vanhat luistelusellaiset.
Uusi puhelin. En todellakaan ole mikään puhelinfriikki. Periaatteessa mulle on ihan se ja sama, millainen luuri on. Kunhan sillä saa soitettua ja viestitettyä. Ja okei joo, myös luettua päivän uutiset ja blogit sekä whatsappailtua. Ainoa syy, miksi haluan uuden puhelimen, on parempi kamera. Olis vaan aika nastaa, jos hetket saisi tallennettua vähän nykyistä laadukkaammin. Myös matkalahjakortti kelpaisi. Tosin sen suhteen joulu saattaa tulla kuitenkin liian myöhään.

Tästäkin alkaa olla jo liikaa aikaa.
Ja jos edelleen vaan löytyy rahaa, niin myös maastopyörän voisin ottaa. Metsä kun on nyt parhaimmillaan ja tässä pyörähulluudessa on väistämättä tullut mieleen, että lajia olisi hauskaa harrastaa myös siellä. Juoksuun kun en juurikaan kykene, ainakaan metsässä, niin metsäliikunta on ollut lähinnä sauvojen kanssa viuhtomista. Ei sillä, sauvat ja haastava maasto -kombo saa kyllä hien pintaan ja sykkeet (ehjälläkin sykemittarilla) tasamaan hölkkää vastaaviin lukemiin, mutta kovempaa olisi mieli edetä. Ylipäänsä tää juoksuvammaisuus tulee pian kalliiksi, koska tässä taannoin katselin myös rullasuksia. Tässä Laajavuoressa kun niitä liikkuu paljon, niin ihan vaan on tullut mieleen. Pyöräily kun menee aika pitkälti jaloille ja toisinaan sitä kaipaisi vähän kokonaisvaltaisempaa aerobista.

Tää ei ole edes oma, vaan lainassa Rukalta.
Joulupukilla tuskin on kaikkeen varaa näin taantuma-aikaan ja tapaturmavakuutukseenkaan nää korvaavat liikuntavälineet ei valitettavasti kuulu, joten ihan kaikkea en heti jouluksi saa. Käytännössä se olisi siis oma kukkaro, mitä koetellaan. Haaveileminen on hauskaa! Tilastofriikkinä varmaan täytyy priorisoida tuo sykemittari ykköseksi, jos ei nyrkillä paukuttaminen auta. Pertsan suksien suhteen lienee viisainta odottaa kevään alennusmyyntejä. Uusi puhelin on ehkä hankittava, jos vielä joku toinen päivä tuntuu siltä (sillä saattaa olla, ettei enää tunnu.. Koska onhan se taas uusi laite!) Matka on ollut suunnittelun alla, jos Jarpan kanssa suinkin saadaan vuodenvaihteen tienoille aikataulut mätsäämään. Maastopyörä ja rullasukset jääköön odottamaan parempia aikoja. Etenkin perinteisen suksiin liittyviin juttuihin otan mielelläni vinkkejä vastaan? Myös muita kohtia saa kommentoida, mutta Garminin hommaan. Koska se uuden laitteen opettelu. Ei, ei vaan jaksa.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli ennen toi ihan sama Garmin, mut ostin kesällä uuden kun vanha hajosi. Ostin Gigantista Garmin Forerunner 610:n tarjoushintaan, normaalihintakin oli muistaakseni aika halpa Gigantissa. Olen kyllä tykännyt tästä. Helppo käyttää kun on tottunut tuohon vanhaan Garminiin, mutta sisältää paljon uusia toimintoja ja ominaisuuksia. Kirjoittelinkin vähän tarkemmin uudesta kellosta kesällä, käy lukemassa jos yhtään kiinnostaa :) http://keepcalmandrunfaster.blogspot.fi/2015/08/uusi-garmin-forerunner-610.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnostaapa toki :). Joo, just sama kello tulee mulle kans.. Yritän malttaa oottaa tarjousta (vaikka ovh on kyllä kanssa kohtuu maltillinen). Luotan kuitenkin, että pian tulee tarjousta, koska se aina säännöllisesti on Gigantissa ollut. Tässä joku aika sitten mun pikkusisko kävi hakemassa saman kellon. Meinasin sillon itekin ostaa, mutta tulin järkiini.. Kun nyt toimiva sykemittari silloin oli. Tulipa taas todistettua, että ostaa kannattaa aina, jos halvalla saa.. :D.

      Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3