sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Osavuosikatsaus liikuntoihin 1/4

Mähän kirjoittelin ennen viikon liikunnat postauksia tänne blogiin. Niillä on varmasti oma lukijakuntansa ja osaa taas ei kiinnosta hevonkukkua mitä joku yksittäinen bloggari liikkuu. Kirjoittaminen kieltämättä kokosi mukavasti ajatukset omasta tekemisestä, mutta toisaalta taas kyseiset postaukset oli jonkinlainen taakka. Pelkkien listojen tekeminen, kohdallani vieläpä melko samanlaisten listojen, ei ollut mielekästä eikä koontia saanut aina kirjoitettua näppärästi muun kirjoituksen "oheistuotteeksi". Mun liikunnoissa ei muutenkaan ole viime vuosina juuri muuta fokusta hyvä fiilis ja mahdollisimman paras versio itsestäni, joten siinäkin mielessä viikon liikuntojen postaamiset oli turhia. Eri asia, jos treenaisi vaikka täysimatkan triathlonille tai maratonille. Silloin saattaisikin olla mielekästä seurailla millaisella tekemisellä henkilö x tekee suorituksen x. Toisaalta taas blogimaailmassa saattaa joidenkin kohdalla hämärtyä se, että jokainen on yksilö, arkiaktiviteetti on eri luokkaa ja elämä muutenkin. Syntyy turhaa ja vääristynyttä vertailua, jota ei itse halua kirjoituksillaan olla ruokkimassa. Toisaalta, negatiivisia ajatuksia, vertailua ja ns. "blogikatetutta" on ehkä olemassa joka tapauksessa, eikä sille vaan mitään voi. Tästä ei nyt kuitenkaan enempää.

Koontien kirjoittaminen oli siis myös mukavaa. Niimpä innostuin, kuin luin Satun blogista postauksen vuosineljänneksen liikunnoista. Ehkä kerran viikossa kirjoittelun sijaan voisikin kirjoittaa neljä kertaa vuodessa niin sanotun osavuosikatsauksen? Tämä lienet ihan riittävä määrä myös itselle.

Tammikuu

Voima x 13 kertaa. Monnarilla on tullut siis vietettyä aikaa. Mun punttitreenit kestää yleensä 45-70 minuuttia kerrallaan. Tää 13 kertaa seisältää myös kotona tehdyt coretreenit, jotka on sellainen 30-45min. kerta.

Uinti x 1. Ooooo. Yhden kerran! 30min.

Ryhmäliikunta x 3. Jumppa on tammikuussa (kuten yleensä) tiistain voimastep uimahallilla. Ollaan tavattu käydä siellä mun kälyn kanssa. Vaikka nimi on voimasteppi, niin kyseessä on aerobinen liikunta, joka kestää 55min.

Vesijuoksu x 3. 30 minuuttia kerrallaan. Kuuluu yhteen tuon jumpan kanssa. Tää on sellanen sosialisointireissu aina tiistai-iltaisin.

Hiihto x 4 ja yhteensä 45km, eli olisko sellainen vajaa nelisen tuntia. Luisteluhiihtoa siis hiihdän menemään. Järven jäällä tai tasaisella soidenlammen lenkillä painatin menemään, koska mun silloinen vielä operoimaton nilkka ei kestänyt a) nousujen kuokkaa tai b) laskujen jurrutuksia tai kanttauksia.

Tämmöiset liikunnat löytyy tammikuun tilastoista, eli Garmin Connectista. Sen tilaston mukaan olen liikkunut tammikuussa 26 tuntia, mutta tuo lukema lienet todellisuudessa hieman suurempi. Puuttuvia juttuja on ainakin painonnostotreeni x 3, jotka kesti 90 minuuttia kappale. Sykemittari mulla on ollut tapana ottaa kävelyihin mukaan silloin, kun mukana on myös sauvat. Tammikuussa on tullut kävelylenkkeiltyä varoivaisella arviolla kerta viikkoon, eli laitetaan nyt kävelylenkkeily x 4, niin ei ainakaan isotella. Vähemmän sitä on toki tullut puuhattua, kuin syksyaikaan metsässä. Todelliset liikuntalukemat pyörii siellä 35 tunnin nurkilla. Arkiaktiivisuus on ollut aika korkeaa tasoa, on pistelty menemään fillarilla räntäsateessa ja lumikinoksissa. Sellainen oli tammikuu. Ei mikään massiivinen liikuntakuukausi, muttei nyt mikään umpisurkeakaan. Voimapainotteista touhua selkeästi, eikä yhden yhtä pidempää treeniä tullut tehtyä.


Ykkösliikunnan paikan saa tammikuulta hiihto, vaikkakin tämän talven hiihtäminen oli ihan sitä sun tätä. Mutta on se vaan niin kertakaikkisen hieno laji.Helmikuu

Voima x 10. Vai olisikohan tähän pitänyt kirjoittaa, että voima vyötäröstä ylöspäin?? Monnarilla ja kotona.

Jumppa x 1 + vesijuoksu x 1. Toinen päivä stepissä ja neljäs päivä leikkuupöydällä.

Liikuntaa yhteensä kymmenisen tuntia. No onhan siinä tullut yläkroppaa tahkottua, kun 4.2. operoitiin nilkka joka toi lähemmäksi parin viikon täydellisen liikuntatauon. Loppukuusta tuli kuitennii reenailtua, mutta olihan tämä(kin) kuukausi vähän sitä sun tätä.Helmikuun ykkösliikunta on leuanveto. Ehdokkaitahan tähän katergoriaan ei juuri ole ja kuvakin taitaa olla maaliskuun puolelta, mutta menköön!

Maaliskuu

Voima x 15. Alkukuusta tein voimatreenini pääosin Jarpan veljen kellarisalilla, koska asustelin heillä kaksi viikkoa ja salille oli immobilisaation vuoksi sieltä hieman haastavampaa kulkea.

Spinning x 3. Kestoltaan puolesta tunnista tuntiin per treeni.

Uinti, vesijuoksu ja sisäsoutu x 1 per laji ja puoli tuntia kutakin kerrallaan.

Edellämainitut treenit oli yhteensä noin 16 tuntia. Salitreenit oli alkukuusta normaalia lyhyempiä, mutta tein niitä useammin. Maaliskuun 9. pvä sain walkerin pois jalasta ja juuri kun olisin vähän enemmän kyennyt harrastamaan, sairastuin vatsatautiin, jonka kanssa painiessa menikin lähes viikko. Näiden lisäksi tuli enenevässä määrin kävelylenkkeiltyä. Paska liikuntakuukausi siis, mutta sattuuhan noita.Maaliskuun ykköseksi singahtaa kävelylenkkeily ulkona. Onhan se nyt ihan sairaan upeaa päästä ulos lenkkeilemään, kun jälleen kerran saa tukiortoosin pois jalasta!


4 kommenttia:

 1. Kuukauden ykkösliikunnan ranking on tosi hauska keksintö! Hauskaa huomata että on muitakin joiden tekeminen vaihtelee kausittain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vasta näiden rasitusvammojen/-tapaturmien kautta löytänyt ihan oikean monipuolisuuden ja haluaisin vieläkin enemmän harrastaa kaikkea.. Siittä en kyllä luovu, vaikka kuinka vielä kykenisin juoksemaan päivästä toiseen :).

   Poista
 2. Kävelylenkkeily on varmaan forever mun suosikki. Se on vaan niin vaivatonta ja ihanan terveellistä. Se ei kuormita turhaan niveliä ja raittiin ilman saanti on vakio. Pus sille siis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ja lisäksi vielä edistää palautumista jne. Kävelylenkkeillä pitäis muistaa myös silloin, kun oot kuinka terve tekeen mitä vaan!

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3