maanantai 11. huhtikuuta 2016

Vähän hölkkäsin!Sunnuntaina, pitkästä pitkästä aikaa, kävin vähän hölkkäilemässä. Maaliskuun 9. pvä mulle sanottiin, että voisin aloitella juoksemista kuukauden kuluttua sikäli, että jalka tuntuu hyvälle. Mun mittapuulla se tuntuu kohtalaisen hyvälle ja niinpä käytiin mun kälyn kanssa lenkkeilemässä 8km rantaraitilla. Ei toki juosten, vaan 2/3 osaa kävellen ja yksi osa hölkäten. Kilsa kävelyä ja puoli kilsaa hölkkää. Reippaaseen kahdeksaan kilometriin hölkkäpätkiä tuli siis neljä kappaletta.

Siitä, oliko aloitus riittävän rauhallinen, voi olla montaa mieltä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että oli. Olen siis sitä mieltä myös näin day after -päivänä. Mitään huonoja tuntemuksia ei nimittäin ole ollut nyt seuraavanakaan päivänä. 500 metriä on jopa näin paskalla juoksukunnolla lyhyt pätkä ja vauhtikin pidettiin hyvin verkkaisena. Tästä on hyvä aloitella ja aionkin näin alkuunsa lenkkeillä ihan sillä kävely-juoksu -yhdistelmällä. Luulen, että se palvelee myös parhaiten tämänhetkistä juoksukuntoakin. En myöskään aio kiirehtiä lisäämään lenkkikertoja viikkoon. Ihan jo siksikään, koska tänä päivänä olen siitä onnellisessa kuntoutuja asemassa, että on paljon, paljon muutakin mielekästä urheilutekemistä.

Kaikenkaikkiaan juoksu tuntui hyvältä, paremmalta kuin kertaakaan sitten nilkkamurtuman. Tiedostan kuitenkin kuntoutumisen olevan viimeisimmästä operaatiosta edelleen kesken, joten jos merkkejä liiasta vauhtisokeudesta ilmaantuu, niin aion kyllä painaa jarrua ajoissa. Siitä huolimatta otin tänään kaupasta kasvisten ja maitotölkkien oheen Juoksija -lehden. Ihan vaan, koska kalenteri! Vaikka tottapuhuen tällä hetkellä on fiilis, että kaikki liikunta, mitä omin jaloin voi tehdä, on kotiin päin ja viis mistään maratoneista tai muustakaan.


P.S. Aloitin kirjoittamaan tätä postausta kännykällä (again, nyt en muuta sähläillyt), mutta mieleeni tuli kappalejaot.. En tiedä lukeeko porukka nykyään enemmän blogeja puhelimella vaiko tietsarilla, mutta tietsarilla saattaa kappaleet muodostua helposti kohtuu pitkiksi kännykkälukijoille. Itsehän kuulun siihen ryhmään, joka lukee pääosin puhelimella, mutta kirjoittaa lähes poikkeuksetta koneella. Mites sä toimit? Ootko huomannut taikka miettinyt samaa asiaa koskaan?

6 kommenttia:

 1. Mä niin fanitan sua, ja sit muuten mun on pakko fanittaa vähän itseänkin. :D Nimittäin, minäkin aloitin juoksemisen tänään samalla taktiikalla Mullahan on problematiikkaa tuolla reiden alueella. Juoksusta oikea reisi suuttuu tosissaan, ja sitten ei oikein edes kävellä. Nyt yritän vähän aloitella hölkkäämistä, mutta erittäin maltillisesti. Todennköisesti tämäkin kokeilu loppuu lyhyeen, mutta kokeillaan nyt kuitenkin.

  Mä luen blogeja enemmän koneella, vaikka kännylläkin tulee joskus toki lukaistua. Sua mä luen aina koneella (ota tämä kehuna :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :).

   Hei mä fanitan sua takas! Mä en oikein tiedä mikä siinä on ollut niin vaikeaa aloitella juoksua noin, koska onhan tää nyt selkeesti paljon paree.. Ihan niinkuin vaikka siitäkin yksinkertaisesta syystä, että voi ulkoillakin pidemmän aikaa :D. Mä aion varmaan aika pitkän aikaa toimia näin, koska voimatasotkin on ihan eri planeetoilta, niin vaikka vanhat vammat antais myötä, saisin tod. näk. kiirehtimällä riesaksi uusia ongelmia.

   Poista
 2. Aijai miten siisti postaus! Tekis mieli mennä vetämään sun kanssa karaokeen Cheekin Onnenkyyneleet. Tosin en laula karaokea tai pidä Cheekista.

  En kirjoita blogia kännyllä mutta luen fifty-fifty kannettavalla ja luurilla. Enpä oo ees tajunnut miettiä kappalejakoja tolta kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaaa, mäkään en kyllä laula karaokea, mutta tykkään kyllä Cheekistä :D.

   Poista
 3. Huippua! Siitä se sit lähtee. Tästä tulee paras kesä aikoihin! (Olispa kiva, jos voitais lenkkeillä yhdessä.)

  Kirjoitan blogia usein kännykällä/tabletilla ja luen sekä mobiililaitteilla että koneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tästä tulee paras kesä ikinä, anyway! hyvin tyypillinen kevät ajatus :D. Toivottavasti voitais!

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3