keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Eteen ja ylös!

Blogisähläri täällä morjesta!

Ihan ekana täytyy kertoa, että aloin väsäilemään tätä postausta joskus alkuviikosta, mutta homma jäi kesken siitä yksinkertaisesta syystä, ettei jaksanut enää ruutuaikaa. No eilen illalla meinasin jatkaa puhelimella (virhe), enkä -yllätys, yllätys- jaksanutkaan. Nyt sitten en ole varma (koska sähläsin, taas) onko tää postaus ollut world wide webissä siitä alkaen. Keskeneräisenä. Älypuhelin, blogin kirjoitus ja etenkin tietoteknisiltä taidoiltaan lahjaton blogin kirjoittaja nyt näköjään on vaan ihan hemmetin paska yhdistelmä. Ihan hemmetin noloa, jos oon onnistunut (ja todennäköisesti oon) sähläämään näin ja ihan hemmetin noloa, jos en ole ja kuitenkin tilitän sitä täällä. Lopputulos on siis jokatapauksessa nolo!

No sitten asiaan.

Viime viikolla tuli taas palattua jalkapuntin pariin. Niitä (loputtomia) askelkyykkyjä (ynnä hemmetisti kaikkea muuta) olen kyllä tehnyt siitä päivästä alkaen, kun ortoosi lähti, mutta nyt palasin muunmuassa kuningasliikkeen, nimeltä maastaveto, pariin. Jotenkin tässä parin päivän aikana on tullut aika vahva dejá vu -fiilis. Nimittäin lähtökuopassa ollaan taas ja syvällä siellä. Ennen leikkausta pääsarja taisi olla 85kg 4-5 x 6 toistoa. Nyt tein viidellä kympillä samaa settiä. Tuntui kyllä kohtalaisen kevyeltä. Silloin tuntui ja koko pääsiäinen menikin kaikkien aikojen domseissa! Sumokyykyillä näppärästi viimeistelin monen päivän lihaskrapulan ja penikatkin otti nokkiinsa kovalla alustalla kävelystä. Vaikka ähkin, puhkin ja vaapuin kuin ankka, oli silti mukava potea pitkästä aikaa tervettä kipua myös alakropassa.


Kuopassa möyritään myös aerobisen kunnon suhteen. Se on paskin miesmuistiin. Jotenkin mulla tulee elävästi mieleen vuodenvaihde, kun uhosin, että mitään "paskaa crossarin nytkyttämistä" en aio harrastaa vain aerobisen kunnon nimissä. Arvaat kaduttaako? No ei kaduta, ei tippaakaan. Vuosi pari sitten olis ehkä kaduttanut, mutta nytpä ei kaduta. Viimeistä edeltävää leikkausta ennen takana oli jokunen kuukausi erittäin aktiivista hiihtoa, joten tilanne oli huomattavasti parempi verrattain tähän hetkeen. Nyt sen sijaan edelliset "ihan oikeat liikunnat" on pyöräilyn parista joskus viime syyskesältä. Metsässä on kyllä tullut sauvailtua, mutta se pysyy siellä peruskestävyyden ala-alueilla. Mukava siis pitkästä aikaa painattaa lähemmäksi kynnyssykkeitä ja vähän ylikin. Olisihan sitä toki voinut vaikka käydä spinningissä tai jotain mäkitreeniä puuhata siihen sivuun, mutta jotenkin nyt vaan olin niin hauiksenkasvatteluhöyryissä, että unohdin.


Nyt on sitten olo kuin kesälaitumelle päässellä varsalla. Viikonloppuna tein sekä lauantaina että sunnuntaina Youtube-treenin spinningpyörän päällä. Oon tehnyt omatoimisia pyörätreenejä ennenkin, mutta lähinnä musikiista potkua ottaen. Kieltämättä videon avulla hommasta sai vähän enemmän irti. Kelithän olisi suosinut ulkoliikuntaa, mutta jokainen solu huusi kunnon hikitreeniä, joten olihan kropalle annettava sitä mitä se kaipasi. Juoksu, luisteluhiihto tai vastaava ei vielä onnistu, joten homma on hoidettava näin. Ulkoilla voi ilman varsinaista liikuntaa ja sitä on tullut myös kiitettävästi harrastettua. Vaikka näiden muutaman asian suhteen takapakkia on tullut, tietenkin, on fiilis katossa. Intoa siis löytyy lähteä kehittämään omaan peruskuntotasoon nähden paskaa kuntoa jälleen kerran!
Note to yourself: Älä yritä leikkiä näppärämpää kuin olet, jos sun käsissä on laita jossa on esim. joku käyttöjärjestelmä!

edit: jos haluaa, niin vastaaviin postauksiin voi kommentoida esim. että "mitä hittoa sä urpo sekoilet siellä?" tai "kuule nyt oot tainnut taas painaa jotain väärää nappia ja vähän liian aikaseen" jne. :D.

8 kommenttia:

 1. Nää, mä en ainakaan huamannu mitää! ;D Ootko muuten vaihtanu bannerin? Hieno! Ja siis onko sulla oma spinupyörä? Mullaki on. Tai siis kai tuo on joku kuntopyörä oikeesti, mutta siinä on sarvet ylhäällä, joten onnistuu putkella polkeminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aika sitten joo, kiitti :). Mulla ei oo omaa pyörää, mutta olis ehkä aika kiva. Oon meidän salilla käynyt tekeen treeniä. Se salihan on siis sellainen, missä ei oo mitään ohjattuja tunteja olemassakaan, mutta pari pyörää löytyy.

   Poista
 2. Mä luin tän eilen ja ihmettelin lähinnä, että miksi tässä ei ollut otsikkoa. Epäilin sitten että ehkä mun läppäri sekoilee (ei olis eka kerta...), eli ihan täydestä meni! :D

  Ja eikös huonon kunnon hyvä puoli oli, että a) suunta on vain ylöspäin ja b) se kohenee nopeasti? ;) Tsemppiä siis ja ihan mahtavaa, että pääset hikiliikunnan pariin taas! ...tosin tätä menoa olet kohta taas sellaisessa superkunnossa, että jos mennään yhdessä lenkille, sä hipsuttelet ala-PK:ta ja mä sauhuan MK-alueella :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs nyt liiottele :D. Ilmottele hei kun tuut Jyväskylään, jos kohta pääsis latupohjille sauvojen kanssa (ilman suksia :D).

   Poista
 3. Joo, en mäkään huomannut muuta kuin otsikon puuttumisen. Ei mitenkään ylitsepääsemättömän noloa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä jälkeenpäin yhtään muistanut kuinka kesken koko kirjoitus oli, kun sen sitten vissiin mukkaustilaan olin sieltä julkaistuista ottanut :D.

   Poista
 4. Vielä nolompi lukija tunnustaa ettei huomannut edes otsikon puuttumista :)

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3