sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

KevätjuttujaJostain luin tai kuulin, että takuuvarma kevään merkki on se, kun Juha Mieto mämmeineen ilmestyy iltapäivälehden otsikoihin. No ihan varmasti joo, mutta kyllä se mämmi maistuu itsellenikin. Ensimmäinen mämmirove tulee yleensä hankittua jo viikkoja ennen varsinaisia mämmipäiviä, eli pääsiäistä. Mämmi, Juha Miedolla tai ilman, yksi varma kevään merkki.

Myös valo ja aurinko on viime viikkoina näyttäytynyt erityisen paljon ja siitä on tullut nautittua monella tapaa. Rakastan kevättä ja lisääntyvää valoa, vaikka saankin migreenikohtauksia silloin sata kertaa helpommin. Aurinkolaseilla tuon harmin saa kyllä kohtalaisen helposti minimoitua. Erityisesti kevät auringossa ei ole ehkä parempaa paikkaa ulkoilla, kun järven jäällä. Yksikseni olen siihen aika arka, aakella laakella kun ei juuri niitä järviä ole ja jos on, ne on lähinnä lammikoita. Järven jäällä meni kuitenkin tänään tovi ja toinenkin Jarpan seurassa.

Tulppaanit on myös yksi kevään merkki. Tulppaani on ehkä, ja onkin, mun lempparikukka. Ja niitä tekisi mieli kantaa kotiin viikoittain ja usein tulee kannettuakin. Ylipäänsä leikkokukkien, tai minkä tahansa kukkien, ostohimot iskee oikeastaan vain ja ainoastaan keväisin. Lisääntyvä valo saa myös aikaiseksi energiaa, joka ilmenee kaikenlaisena touhottamisena. Viimeisimpänä ehkä mielihalut päivittää kodin astiastoa, joka se innostus pikkuhiljaa paisui ihan kokonaisvaltaiseksi sisustushömpötykseksi. En tiedä imeekö huomenna alkavat työt mehut siinä määrin, että osa suunnitelmista jää vain suunnitelma-asteelle.

Kaikenlaisia keväthommeleitakin on tullut touhuttua. Sukset käytin huollossa TorTor -nimisessä firmassa. Olisi pitänyt kuulemma tuoda paljon aiemmin jo. Herra siellä hioi ja laittoi kesävarastointia varten suojavoiteet pintaan. Syksyllä voin käydä poistattamassa nuo suojavoiteet ja laittavat sitten luistovoiteen pohjaan. Ihan superhyvä palvelu, jota voin lämpimästi suositella kaikille, ketkä suksiaan tällä seudulla jossain huollattaa. Eikä tää ole edes sovittua mainontaa, vaan hyvät jutut ansaitsee tulla mainituksi! Tänään vaihdettiin myös pyörästä nastarenkaat cc-renkaisiin. Olipahan homma, kun vaihtosisuri olikin joku maanantaikappale eikä se rengas meinannut asettua vanteelle tiistaikappaleenkaan kanssa.

Sellaisia kevätjuttuja täällä. Mitä sä tykkäät keväästä, onko lisääntyvä valo hyvä vai huono? Kaikkihan ei siitä tykkää ja joidenkin mieleen se saattaa vaikuttaa just päinvastoin kun itsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3