sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Laardille lähdöt!

Tänä vuonna joulun alla ajattelin, että mitäpä jos ensi kertaa selviäisin joulusta ilman niitä legendaarisia joulukiloja? Kesäkilot, lomakilot, mitä näitä nyt on, ei ole mulle ongelma eikä mikään, mutta joulukilot ne näköjään on. Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta välillä v***ttaa olla ihminen, johon tuo laardi tarttuu kun tossu paskaan. Okei, tarttuu lihas myös, eli homma toimii tarvittaessa myös siihen suuntaan. Just nyt ei vaan edes se jaksa lohduttaa. Joskus tuntuu vaan kohtuuttomalta se, että on ihmisiä, jotka repsahtaa pariksi kuukaudeksi syömään mitä sattuu ja milloin sattuu ja sitten on ihmisiä, jotka syö pari viikkoa mitä sattuu ja miten sattuu, niin heti rankaistaan sekä puntarilla että peilin edessä!

Vaikka noin niinkun pääpiirteittäin olenkin joustavan syömisen kannalla, mutta omalla kohdalla olen huomannut, että tälläisten joulun kaltaisten ajanjaksojen jälkeen on jäykistely se parempi startti kuin joustavuus. Kaikenlaiseen naposteluun ja hiilariherkkuihin kun on ihan tuhottoman helppo jäädä koukkuun ja jatkaa tapaa ikään kuin vahingossa. Siitä muutaman viikon kestävästä jäykistelystä taas on helppo siirtyä joustavaan syömiseen.

Ilman joulua tai niitä lisäkilojakin mun syömiset on tovin ollut himpun verran retuperällä. Vapaapäivinä aamiaiset tahtoo venyä turhan myöhäiseksi ja kahden lämpimän ruuan syönti tuottaa haasteita. Tämä taas johtaa epäsäännölliseen syömiseen, joka ei omalla kohdallani vaan toimi. Toki tiedän, että perusjutut on ollut kohdillaan jo monen monta vuotta. Toisinaan pikkujuttujen kanssa menee paremmin ja toisinaan taas heikommin. Viime aikoina on mennyt heikommin. Tiedän myös, että monia saattaa ärsyttää, kun normaalipainon rajoilla seilaava tyyppi valittaa joulukiloistaan. Silti väitän, että mun mielestä ihan jokaisen on tervettä pohtia omaa ruokakäyttäytymistään ja tarvittaessa tehdä korjausliikkeitä.

Takaisin ruotuun siis, tuokoon tammikuu kuria ja järjestystä.

Tammikuun to do -lista, mitä safkaamiseen tulee:

  1. Säännöllinen syöminen! Jos ei ruokailumahdollisuutta ole, niin välipaloihin panostaminen!
  2. Energiapitoisuuden kevennys.
  3. Annoskokojen tsekkaus. Ei ehkä ongelmaa, mutta hyvä pitää mielessä.
  4. Ruokavalio kasvispainotteiseksi.
  5. Herkuttelua erittäin, paino sanalla erittäin, harkiten.
  6. Kaikenlainen muukin naahiminen ruokakaapilla nolliin. Jos mielitekoja, palaa kohtaan 1,2 ja 3.
  7. Riittävästi vettä, jotta aineenvaihdunta pelaa. Tää on omalla kohdalla haastavaa, kun en "luontaisesti" joisi kovin paljoa.
Nonni. Siitä se lähtee. Tammikuu ja joulukilot. Ei haittaisi yhtään, vaikka muutama enemmänkin. Tammikuu on #timmikuu vai miten se meni?

Ei näin...


...vaan näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3