keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Corejumppa ja kahvakuulatreeni, kuinka se kulkee olkkarin lattialla?

Kaikki  mun liikuntavuodet olen ollut tosi huono tekemään minkäänlaisia kotitreenejä. Nyt pikkuhiljaa tilanne on kuitenkin muuttunut. Ensiksi tuli vatsalihastreeni. Ihan puhtaasti siksi, että olen niitä ajoittain niin kovin laiska tekemään salilla. Halusin tavallaan taata sen, että core tulee vähintään kerran viikossa tehtyä todellakin huolella. Toisaalta siitä on hyötyä myös aikoina, jolloin punttailu vähäisempää. Vahva keskivartalo kun on ehkä se tärkein (ja omalla kohdalla ehkä myös heikoin) lenkki. Vatsalihastreenin kaveriksi ihan hiljattain tuli kahvakuulatreeni. Se taas tuli ihan vaan siksi, että halusin värkkäillä jonkinlaisen hikisen jumpan vaikka nyt noiden puolituntisten hölkkien kylkeen.

Vatsajumppa:

 • voimapyörä
 • vuorikiipeilijä (kyynärpäät tasapainolaudalla)
 • vartalon ojennus + rutistus (kilon puntit jaloissa)
 • vinot vatsat (vitosen käsipaino tai kympin kahvakuula jeesinä)
 • kylkilankku + rutistus (jalat tasolla, joten saa kylkeä laskettua alemmaksi)
 • istumaannousu (jumppapallolla)
 • lisäksi: lankutus (jos huvittaa)
 • ja 'jalkojen heittely' (jos Jarppa suostuu niitä viskomaan)
Lisäksi saatan tehdä jotain muutakin, jos nappaa. Edellämainittu jumpan "perusrunko" (lukuunottamatta tuota jalkojen viskomista, koska se on aika harvinaista herkkua) vie aikaa jotakuinkin puoli tuntia. Toistoja on liikkeestä riippuen 10-30 ja kolme sarjaa per liike.Kahvakuulajumppa:

 • heilautus 20-30x
 • päänympäri pyöräytys 10x suunta
 • tempaus 10x käsi
 • luistelijan kyykky 10x jalka
 • yhdenkäden heilautus 20x käsi
 • rinnalle veto + työntö 10x käsi
 • kyykky 20-30x
Edellä mainittu rundi kolme kertaa ja noin minuutin mittaiset palautukset välissä. Tämä treeni vie kanssa aikaa sen puoli tuntia ja itse ainakin kymppikilon kuulalla sain ihan hapoillekin lihakset. Liikettähän voisi tehdä myös tietyn ajan, mutta koska tykkään toistaa numeroita päässäni, en niinkään tuijottaa kelloa (mitä lihaskuntoharjoitteluun tulee), niin teen liikkeet toistoja laskien.Teetkö sä kotijumppia? Tässä seuraa myös haaste. Ensiksi haastan sut, joka et tee kotijumppia, kokeilemaan ja sä joka teet, niin kerro millaisia?

P.S. Wannabe Juoksija Facebookista, klikkaa tästä. Edelleenkään en ole osannut tehdä parempaa banneria sivupalkkiin... :D.

4 kommenttia:

 1. Mulla on 3 erilaista kotitreeniä joista kaksi kehonpainolla ja yksi kahvakuulalla. Noi kaksi on HIIT-tyylisiä, kestää n.30minuuttia, kahvakuula kestää 50min ja on to-del-la hyvä. Kahvakuulatreenissä mulla on mukana muutakin kuin pelkkää kuulaa, kuten esimerkiksi kyykkyhyppyjä. Treenissä vatsalihakset tehdään kuulan kanssa kuten myös "ihanat" askelkyykyt.
  Kotitreeneihin pitää vähän enemmän psyykata itseään, salilla ja lenkkipolulla kun se tekemisen meininki tulee jo siitä ympäristöstä.

  Tänään olen menossa elämäni ensimmäiselle ryhmäliikuntatunnille, ajatuskin saa sykkeen jo nousemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä kotitreeni vaatii mullakin vähän enemmän asennetta.. :).

   Oliko kiva ryhmäliikunta? Mä en ehkä oo kovin iso ryhmäliikuntafani, vaikka onhan se kivaa vaihtelua.. Mutta ei sitä tiedä, onko oma juttu vai ei, ennen kun kokeilee :). Hyvä, että menit. Tollaset jutut on voittoja aina, vaikkei se loppujen lopuksi oma juttu olisikaan :).

   Poista
 2. No nyt tuli mainioon saumaan tämä kotijumppaohjelma. Kyllä mä silloin tällöin jumppaan myös kotona, mutta enemmän saan irti jossain muualla. Mietin itseasiassa just tänään, että pitäisi vaan keksiä joku ohjelma, jota kotona noudattaa. Ja kappas, täällähän olikin yksi vaihtoehto valmiina. Siispä kiitos tästä! Menee testiin!:) Tänään jumppailin vähän kotona, corea ja punnerruksia.. kahvakuulalla pikkasen etuheilautusta. Parempi ku ei mitään, mutta tehokkaampaakin touhu ois voinut olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyi :). Aika usein kyllä täältä blogimaailmasta saa vinkkejä omaan tekemiseen.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3