tiistai 10. marraskuuta 2015

100 kg maasta, kymmenen leukaa ja varvasmurtumaa...

Viikonloppua tuli vietettyä Seinäjoella urheillen ja syöden. Yhden yön olin pikkusiskon luona ja vietettiinkin oikein tehoviikonloppu ja lauantai-iltana oli mun parhaimman ystävän vauvakutsut (en halua käyttää sitä jenkkisanaa, vauvakutsut on paljon parempi). Otsikosta voisi päätellä tapahtuneen perinteisen punttijunttien tapaturman, mutta vielä mitä. Iskin varpaani syöttötuolin jalkaan! Damagea syöttötuolista, ei 25kg:n levypainosta, niin ironista! Tässä kohtaa on varmaan kuitenkin kerrottava, että joku kuukausi sitten löin itseäni parin kympin käsipainolla siihen kaikista pahimpaan, eli häpyluuhun. Sattuu se välillä salillakin. Totta puhuen en edes tiedä onko tuo varvas murtunut vai muuten vaan turvonnut, sininen ja hemmetin kipeä. Vastuuntuntoisena kansalaisena ajattelin kuitenkin säästää terveydenhuollon kustannuksia ja ihan DIY-meiningillä teippasin sen varpaan viereiseen. Oon ehkä käyttänyt tämän vuoden kiintiön ja röntgensäteilytkin vois säästää tulevaisuuteen.Varvasmurtuman ja vauvakutsujen lisäksi Seinäjoki tarjosi huippukivaa liikuntaa, josta lisää myöhemmin. Ensimmäisenä on nimittäin pakko päästä leijumaan sadan kilon maastavedolla. Kyllä! Mähän oon niin nössö, etten koskaan oo kokeillut minkäänlaisia maksimeita oikeastaan missään. Eikä tuo satanenkaan kyllä maksimi ollut, mutta viisainta oli kuitenkin lopettaa siihen. Nössö oon, mutta seurassa yllätyshullu. Homma meni kutakuinkin näin:

Heli: Paljo nousee maasta? Ookko kokeillu maksimeita??: En oo ikinä viittinyt. Ei vaan yksin tuu silleen testattua. En oo kauheesti harjotellut pudottamistakaan, jos tulis tiukka paikka. Satanen ois aika siistiä nostaa.Heli: No niin. Tänään koitetaan. Mä lisään painot. Vitonen kerrallaan. Joo, no niin.: Okei. Oota mä teen nyt eka tän normin pääsarjan loppuun. (Ihan varmuuden vuoksi :D)
Tuossa pääsarjassa mulla on tällä hetkellä painot 70gk ja toistoja 4x6. Tästä lähti sitten homma etenemään kasiin kymppiin, jonka jälkeen vitosen nosto kerrallaan kohti satasta. Oon kyllä ihan fiiliksissä. Varmaan täytyy herra Googlelta ruveta kyselemään miten tuon maastavedon kanssa kannattaisi edetä, jos haluais ihan oikeasti nostaa isoja rautoja. Myös joku fiksumpi lukija voi kertoo kanssa. Tekniikkavinkkejä voi myös antaa, alhaalta kun löytyy ihan videomateriaalia tuosta punttaajan itsetuntoa hivelevästä momentumista.Sitten siihen leuan vetoon (josta, kuten näkyy, ei löydy videomateriaalia). Edellisviikolla tosiaan oli momentumit siinä. Kymmenen leukaa ei kuitenkaan ole ihan jokapäiväistä kauraa, vaan vaatii ihan tosi hyvän hetken. Olisin kiljunut riemusta, mutta koska oon nössö, niin näppäilin vaan Jarpalle tekstiviestin salilta. Meillä on sellainen läppä ja jonkinsortin skabailu tästä leuanvedosta. Leukailuhan on olennainen osa leuanvetoa. Oon esimerkiksi luvannut hänelle, että jos ei omilla tuloksilla kehtaa kehuskella, niin voi jatkussa kehuskella tyttöystävän tuloksilla ja sitä rataa.Tämän päivän, tai maksimissaan tämän viikon, aion leijailla, mutta eiköhän se sitten ole taas painettava leuka rintaan ja työstettävä eteenpäin!

Loppuun vielä menneitä parin viimeisen liikuntaviikon verran (vanhemmasta alkaen):

ma: sali 1h
ti: sali 50min.
ke: crossari 30min. + ohjattu rullailu 1h
to: sali 55min. + juoksu sinne ja takaisin yht. 35min.
pe: core 50min.
la: juoksu 30min.
su: ---
yht: 6h10min.

ma: sali 55min. + juoksu 25min.
ti: sali 1h5min. + juoksu 30min.
ke: juoksu 25min. + core 20min.
to: sauvailu 1h15min.
pe: sali 1h
la: monitoimiulkoilu (sis. rapputreenit, sotilasesterataa jne.) 1h10min.
su: ---
yht: 7h5min.


8 kommenttia:

 1. Onnittelut, kovaa touhua paitsi toi varpaan murtaminen! Vähän kuva heiluu ja huojuu eikä kuvakulmakaan ole tekniikan tiirailuun ihan paras mutta kyllä tuo omaan silmääni ihan hyvältä näyttää. Selässä on snadia pyöreyttä mutta niinhän se tuppaa olemaan, jos ja kun jaloista loppuu potku niin vetoon haetaan paukkua selästä ja käsistä.

  http://www.joeskopec.com/five.html tohon vaan satku maksimin kohdalle ja reenaamaan niin maksimit nousee uusiin ulottuvuuksiin vielä talven aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Toivoinkin vähän, että kommentoit :). Täytyypä perehtyä tuohon linkkiin ihan ajan kanssa :).

   Poista
 2. Noi varvasjutut kuulostaa melko tutuilta. En tiedä, mikä siinä onkin, mutta meikäläisen varvas eksyy aina tuolin tielle. Pari kertaa menny ihan sinipunaiseksi koko jalkapöytä. Ja en muuten käyny lääkärille minäkään. Kipulääkettä vaan ja parissa päivässä tasoittui. Eli tuskimpa oli murtunut. Kovan tällin kyllä saanut. että kyllä se siitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meni ohi varvascase sitten tosi nopeeta, eli emmä kyllä usko että siinä pakolti oli murtumaa.. Joo, mäkin löin tuon varpaani siihen samaan kohtaan varmaan kolme kertaa ennen kun kävi tosi kipeetä :D.

   Poista
 3. Wuhuu, huikea sinä! Leijaile rauhassa. :) Siis toki tarkoitan tällä mavea ja leuanvetoa, en varpaan telomista. :D Se onkin sit vähän ikävämpi homma, mut toivottavasti paranee nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :). Hassua kommentoida, kun ollaan jo nähtykin tuon jälkeen :D.

   Poista
 4. Onnittelut uudesta enkasta! Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että omaan silmään alaselkä näyttää pelottavan pyöreältä. Olethan tarkkana, ettet riko itseäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen, kiitti :). Täytyy ihan todenteolla ruveta keskittyyn asiaan! Ylipäänsä varmaan pitäis tuota omaa tekniikkaa ruveta kuvaileen, kun lähes aina tulee itekseen reenattua :).

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3