sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Raska(u)sviikko

Tää viikko on ollut raskauden ja liikkumisen kannalta aika pitkälle raskautta konkretisoiva. Nyt maanantaina tulee täyteen 35 viikkoa. Oon ensinnäkin ollut joinain päivinä ihan käsittämättömän väsynyt. Siihen on ihan selkeä syy: univaikudet. Mun heräämisaikoja tällä viikolla on ollut mm. klo 02, 03 ja 04. Oon kyllä sitten saattanut saada nukuttua vielä aamusella lisää, mutta jokatapauksessa valvottua on tullut useampi tunti jokaisena yönä. Valvomissessioiden lisäksi heräilen harmittomasti milloin vessahätään, milloin asennonvaihtoon. Vaikka jotkut päivät on sitten ollut aika väsyneitä, niin niihin väsyneisiinkin päiviin on valvomisesta huolimatta mahtunut myös pirteitä hetkiä. Se valvoskelu on vaan niin kovin pitkästyttävää. Etenkin, kun toisinaan hetket päivälläkin saattaa olla pitkästyttäviä.

Jyväsjärven jäällä perjantaiaamuna

Naissaaressa perjantaipäivänä

Ylipäänsä väsymys saattaa puskea päälle yllättävän nopeasti ja lujaa. Enää ei onnistu se, että kävelen ensiksi salille (2,5km), treenin jälkeen (1h) kävelen (2km) kapunkiin maleksimaan kauppoihin ties moneksiko tunniksi. Kaupungilla maleksintahan siis on kuulunut päiviini. Vielä, kun siellä on aikaa ja rauhaa (sekä energiaa ja rahaa, joista en nyt niin varma kuitenkaan ole, hah) pyöriä kaupoissa ja lounastaa tai kahvitella välillä. Joka tapauksessa, väsähdän siellä paljon normaalia nopeammin. Ja yllättäen. Joka kerta jaksan yllättyä sitä, koska eihän sitä nyt normaalisti ja sitä rataa.

Punttiksella olen käynyt tällä viikolla pari kertaa. Treeni on sujunut ihan hyvin, mutta edelleen olen keventänyt entisestä. Tosin esimerkiksi ojentajille tein useampaa liikettä ja sain kuin sainkin domsit aikaiseksi. Liikkeet tuntuu kaikin puolin hidastetuilta ja verkkaisilta. Niin kotona arkiaskareissa kuin siellä salillakin. Parin salitreenin lisäksi olen käynyt kerran vesijuoksemassa. Pitkästä aikaa ja edelleenkin kyseisessä touhussa parasta on se sosiaalinen aspekti.

Naissaaressa perjantaipäivänä

Haukanniemessä/Tuomiojärvellä lauantaina

Entä kävely? No oon ihan yhtä-äkkiä ruvennut vaappumaan. Siltä ainakin tuntuu. Päivittäin kävelen edelleen. Enemmän tai vähemmän. Noin viisi kilometriä on ehdoton maksimi, siihen kuluu tunti. Loppuviikosta tuntui jo siltä, kävely hidastui entisestään ja se vitonenkin tuli kävellä kahdessa osassa. Rupesi nimittäin tuntumaan kipujakin. Kai niitä paljon puhuttuja liitoskipuja nivusissa. Vai olikohan se vain siksi, kun oli niin haastavaa kävellä. Liukasta ja silleen. Mulle kyllä sopii verkkaisempikin ulkoilu. Etenkin, kun ainakin perjantaina ja lauantaina oli niin käsittämättömän upea keväinen päivä. Maisemia kuvatessa kävelykin on automaattisesti hissuttelua.

Sellaisia kuulumisia tähän hetkeen. Mitä sulle kuuluu?? Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!


6 kommenttia:

 1. Vai vaappumaan. :D Sitä en kyllä usko. :) Toi valvominen on kyllä vähän syvältä, mutta onneksi tää vaihe ei kestä ikuisesti. Malttia ja leppoisia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl se on totta :D. Onneks on verkkainen elämä nyt, niin ei tarvi ainaskaan ottaa paineita siitä nukkumisesta.

   Poista
 2. Tsemppiä sinne hurjasti! :) Tänne kuuluu kiitos oikein hyvää! Ihania maisemia muutoin kuvassa. Ai että B)

  VastaaPoista
 3. Täällä mennään edelleen "pikku hiljaa kuntoa paremmaksi" tyylillä, tosi lyhyitä PK-lenkkejä. Tuntui alkuun jopa vähän hassulta lähteä vain puolen tunnin lenkille tai jopa lyhyemmälle. Muuten onkin jännät ajat, kun vaihdan työpaikkaa ensi viikolla, jee :)

  Saatko otettua päiväunia tai lyhyitä torkkuja vai kuuluitkos sä siihen ryhmään, joka ei pysty nukkumaan päikkäreitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on jännää :). Kunhan tässä joskus palaudun, niin vois jotain lenkkeilyä tai mitä vaan harrastaa. Ainaskin kesällä mennään melomaan ja suunnistamaan!

   Kyllä mä joskus nukun pieniä päikkäreitä, vaikka en kyllä kovin hyvä oo niitä nukkumaan. Pitäis vähän yrittää luopua ajattelusta "päivällä ei kannata nukkua, kun yöunet menee pilalle" -ajattelusta, kun ne näköjään menee helposti muutenkin :D.

   Poista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3