tiistai 9. elokuuta 2016

Loman odotusta ja lappihaaveita!

Aika moni taitaa olla kesälomansa viettänyt ja siinä missä toiset laskee aamuja vielä edessä häämöttävään lomaan, mä lasken iltoja ja öitä. Ensimmäistä sorttia on jäljellä yksi ja toista kaksi. Perjantai-aamuna lopetan valvomisen ja vaikka kyseessä on vain viikon mittainen lomapätkä, tuntuu se samanlaiselta tauolta, kuin mikä tahansa loma on koskaan tuntunut.

Perjantai-iltana lähdetään Seinäjoen pikkusiskon kanssa ajelemaan kohti Kilpisjärveä ja Pohjois-Norjaa. Aaah, oon unissani herännyt Saanatunturin juurelta jo monen monituista kertaa. Millon lie käytiin keskustelua siitä, että tänä kesänä toteutetaan viime kesänä väliin jäänyt haikkaus jossain. Karhunkierroksella, oli alkuperäinen suunnitelma. Kunnes Helka tais ehdottaa, että lähdetäänkö kuitenkin ihan oikeasti pohjoiseen. Karttoja, googlailua ja suunnittelua rakastavana luonnostelin sille kuvan, jonka tsättäsin menemään:


Ajankohdaksi valikoitu elokuun puoliväli mun työsopimuksen ollessa silloin katkolla. Työt jatkuu ja kiitos joustavan työnantajan, sain myös viikon lomani! Kuva on suuntaa antava ja kertoo lähinnä vain siitä, missä kohteissa meidän on ajatus käydä. Ja sekin vain ajatus, sillä matkassa saattaa olla monta muuttujaa, kuten sää, teiden kunto tai vaikkapa omien voimavarojen ja kykyjen yliarviointi, hah! Lisäksi jotain on tullut mieleen kuvan ulkopuolellakin. Ei aiota suorittaa ylläolevaa kuvaa, vaan jos haluttaakin olla viikko Saanan juurella, ollaan viikko Saanan juurella.

Aikataulu ajateltiin pitää erittäinkin joustavana ja siksipä ei olla esimerkiksi varattu yhden yhtä majoitusta matkan varrelle. Autoon lähtee mukaan teltta, makuupussi patjoineen ja keittovälineet. Viime kerrasta oppineina ollaan ihan sijoitettu kyseisiin vermeisiin. Ehkä saatetaan ottaa jostain mökki tai huone, ehkä ei.  Jokamiehenoikeudella oli suunnitelma yöpyä ja toki saatetaan leirintäaluepaikkaakin ottaa, jos on vaikka jonkinlainen palveluntarve. Päiväretkiä ajateltiin kävellä ja olla luonnossa. Sitä todella tarviin tähän hetkeen!

Muutamia juttuja on tässä googlailtavana ja samat kysymykset voisi heittää tänne blogiinkin!

Voikohan Kilpisjärvellä vaihtaa valuuttaa?
Missäköhän kunnossa Guolasjärventie on just nyt?
Onkohan siellä satanut paljon viime viikkoina?
Mihinköhän olis hyvä lyödä teltta pystyyn Kemi-Tornio akselilla joko ennen tai jälkeen motaripätkän?

Kaikenlaisia vinkkejä otan mielelläni vastaan, ihan mitä tahansa! Kokemuksia myös! Ootko sä käynyt Lyngenissä? Entä huiputtanut Haltin? Guolasjärveltä? Missä hyvät telttapaikat Kilpparilla?


4 kommenttia:

 1. No niin... kokemuksia löytyy blogista moneltakin vuodelta mutta tervemenoa Pohjoiseen.

  Voikohan Kilpisjärvellä vaihtaa valuuttaa?

  Kaupalla voi nostaa Norjan rahaa mutta mihin sitä tarvitaan kun Norjassa voi maksaa useimmilla suomen korteilla; visa, visaelektron ja monilla pankkikorteilla. Toisaalta Forex on edullisempi ennen lähtöä.

  Missäköhän kunnossa Guolasjärventie on just nyt?
  Onkohan siellä satanut paljon viime viikkoina?

  Tien kunnosta ei ole täsmällistä tietoa mutta satanut on paljon koko kesän ja tunturi on märkä, vedet korkealla ja kaikilla siis kivaa.

  Mihinköhän olis hyvä lyödä teltta pystyyn Kemi-Tornio akselilla joko ennen tai jälkeen motaripätkän?

  Ennen Kemiä on Merihelmi Camping mutta jos vapaasti haluaa telttailla niin mitäs jos ajaisitte hieman pidemmälle kohti Muoniota niin jo löytyy ihan itsekin katsomalla. Jos ajatte Pelloon asti niin etsikää paikallinen pururata ja telttailkaa sen maastossa, koskilla tai ylempänä. Pururata löytyy linkkimaston mäeltä.
  Kemissä on Kallinkangas niminen liikunta-alue, ihan vinkiksi siihen yhdenyön ilmaiseen telttailuun.

  Kilpisjärvellä kuten Neljän tuulen tien varrella ja rajalta kohti Skibotnia voi telttailla missä vaan kunhan käyttää maalaisjärkeä eikä mene kenenkään pihalle ; )
  Kilpisjärvellä puolimatkanniemen levähdysalue, Mallan parkkipaikka, Museosillan parkki ja sen jälkeinen "tyhjä" parkkialue oikealla Korkea-Jiehkas nimisen tunturin edessä. Sitten tulee Norjan raja ja Heligskogen jossa voi telttailla missä vaan, vaikkapa Lullen luontopolun alussa tai missä vaan missä ei ole poronpaskaa tai liian isoja kiviä.
  Se on sitten eri asia tuleeko joku paikallinen kyselemään viinaa mönkijällä ajaen... mutta pysykää vahvoina ja juokaa itse omat viinanne.

  Hyvää Reissua teille, itse vaihdan kohta rajaseutua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiiitos vinkeistä (ja inspiraatioista, sun kirjoituksia on tullut luettua :))! Rahaa mietin lähinnä siihen tarkoitukseen, jos tuliskin Norjassa yövyttyä b&b tyylisissä huoneissa (jota ilmeisesti siellä tapana tarjota vuokralle?). Toinen juttu mitä mietin, että käyhän lauttoihin kortti?

   Poista
 2. Vitsi miten kiva reissu teille tulossa! Nauttikaa! Ja ota paljon kuvia. ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvää lomaa! Noissa maisemissa kyllä sielu ja silmä lepää :)

  VastaaPoista

-Kiitos, että kävit.
-Kiitos, että kommentoit.
<3